BART RYAN – MESSENGER

Artiest info
Website
facebook
 

In 2020 maakten we hier kennis met de Amerikaanse singer-songwriter Bart Ryan via zijn toenmalige vijfde soloplaat “Starlight And Tall Tales”. Deze in Los Angeles geboren muzikant verhuisde naar Nashville, Tennessee om er zijn muzikale droom te gaan waarmaken, eerst als sessiemuzikant en de laatste paar jaren dus als soloartiest. Vandaag komt hij op de proppen met een opvolger voor “Starlight And Tall Tales” in de vorm van het tien nieuwe songs tellende album “Messenger”.

De boodschappen die hij in enkele nummers op deze plaat brengt zijn soms politiek geïnspireerd. Net als bij de song “Evil” uit zijn vorig album rekent hij hier in het als nieuwe single uitgebrachte nummer “The Ballad Of The Lizard And The Frog” (zie 3e video) af met de dictatoriale politieke wereldleiders. Vooral Donald Trump en Vladimir Poetin krijgen er behoorlijk stevig van langs in de songtekst maar ook in de karikaturale video die ook senaatsvoorzitter Mitch McConnell, voormalig vice-president Mike Pence en de over zowat alles liegende Trump-medewerkster Kellyanne Conway in hun hemd zet.

De muzikanten die deze plaat in de ‘Starlight Studios’ in Nashville hebben ingespeeld zijn Bart Ryan zelf op gitaren en dobro, Jeff Legore op bas en Jim Evans op drums, terwijl de dames Kacee Clanton en Lindsey Ellis voor de backing vocals zorgen. De soulvolle ballad “Wanna Be” (zie 1e video) stond ook al op het album “Starlight And Tall Tales” maar krijgt hier een herwerkte herkansing als single.

Andere liedjes op deze plaat die ons wel aangenaam wisten te verrassen zijn “Street Corner Angel” dat u op de tweede video krijgt aangeboden, de bluesgetinte songs “I Am A King” en “Stronger Still”, het aan John Mellencamp’s werk herinnerende rocknummer “The Healer” (ook al te horen op “Starlight And Tall Tales”) en de eveneens op corrupte politici mikkende ballads “Who Do You Think You Are” en “All Go Home” aan het einde van dit album.

De altijd zeer directe boodschappen van deze “Messenger” zijn meer dan helder samengevat in de tien tracks op dit mooie nieuwe album van Bart Ryan. U kunt deze Amerikaanse artiest trouwens eind april en tijdens de ganse maand mei 2023 meerdere keren live aan het werk gaan zien in Nederland en België. ‘Allen daarheen’ is onze tip voor een avondje leuk muzikaal entertainment.

(valsam)